Authentiek menselijk contact wordt onmogelijk als je je verliest in een rol.

Eckhart Tolle

“Met hart en ziel de ontwikkeling van mensen stimuleren"

Kees Coremans is GZ psycholoog en praktijkhouder van Inspirar, hier ging echter een andere carrière aan vooraf.

‘De appel valt niet ver van de boom’ is een bekend gezegde dat een flink stuk van mijn leven inkleurde. Als kind van ouders die met veel gedrevenheid een gereedschapmakerij runden, was techniek een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven. Dat ik Technische Bedrijfskunde ging studeren was geen uitgemaakte zaak, maar wel een keuze voor het vertrouwde en bekende. Hetzelfde geldt voor mijn entree in het familiebedrijf, waar ik aanvankelijk als bedrijfsleider werkte en de laatste vijf jaar als directeur/eigenaar leiding gaf. Geleidelijk rijpte het besef dat een leven in dienst van techniek niet mijn bestemming was. Met hart en ziel de ontwikkeling van mensen stimuleren, dáár liep en loop ik warm voor.

In 2008 gooide ik het roer drastisch om. Ik verkocht het bedrijf en schreef me in voor de studie Psychologie aan de Tilburg University, waar ik in 2013 afstudeerde. Mijn stage bij psychologenpraktijk Perspectief resulteerde in een vast dienstverband én de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog. Bij Perspectief werk ik – in deeltijd – met cliënten die in hun dagelijks leven worden geremd door bijvoorbeeld angstklachten, dwangstoornissen, depressies, PTSS, burn-out, verliesverwerking, psychosomatische klachten, gedragsproblemen, relatieproblemen, levensfaseproblemen of persoonlijkheidsproblematiek.

Al langere tijd koesterde ik de wens om mijn ondernemershart, mijn ervaring als psycholoog en mijn oprechte interesse in mensen te bundelen in een eigen praktijk. Deze droom is uitgekomen met de oprichting van Inspirar.

Aan mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid komt geen einde. Ik blijf leren en mezelf ontwikkelen. Zo volg ik sinds 2015 de opleiding Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Ervan uitgaande dat de mens een psychische, fysieke en emotionele eenheid is, benader ik hulpvragen van mijn cliënten niet louter psychologisch maar ‘holistisch’.

Ik voel me bevoorrecht en gelukkig dat ik op deze wijze met mensen mag werken. Niets is zo vervullend als uiting mogen geven aan je passie. Met bezieling en beweging.

Inspirar Breda, Kees Coremans